НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 кококсов орех
2 банана
5 - 6 с.л. с връх сусамов тахан
Обелете бананите и ги пасирайте заедно с тахана в пасатор или блендер.Кокосовият орех има три " очи ". Пробийте окото , което е най - меко на пипане с остро шило.Внимателно отцедете кокосовото мляко.Сцепете ореха на две с чук и внимателно изгребете с нож бялата част.Обелете я внимателно от твърдата кафява обвивка и смелете също в пасатор.Смесете всички продукти в голяма купа и хубаво разбъркайте.
Насипете кокосовият крем в купички и консумирайте веднага или съхранете в хладилник.
Приятен апетит !
Елена ,този десерт е направо убийствен!Мога да изям целия :)
ОтговорИзтриванеИстински разкош, как ти хрумват тези идеи.
ОтговорИзтриванеМили дами,
ОтговорИзтриванемного лесно можете да направите този десерт.Обичам много пресен кокосов орех и винаги когато имам възможност си купувам.Прясната сърцевина на ореха е много приятна за хапване и когато се смели става чудесна основа за кремове.
Поздрави и усмивки !