КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 9 май 2018 г.

Крем от кокос, банани и тахан / Cream of coconut, bananas and tahan /




НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 кококсов  орех
2 банана
5 - 6 с.л. с връх сусамов  тахан
     

     Обелете бананите и ги пасирайте заедно с тахана в пасатор или блендер.Кокосовият орех има три " очи ". Пробийте окото , което е най - меко на пипане с остро шило.Внимателно отцедете кокосовото мляко.Сцепете ореха на две с чук и внимателно изгребете с нож бялата част.Обелете я внимателно от твърдата кафява обвивка и смелете също в пасатор.Смесете всички продукти в голяма купа и хубаво разбъркайте.
   Насипете кокосовият крем в купички и консумирайте веднага или съхранете в хладилник.
                Приятен  апетит !
 



3 коментара:

  1. Елена ,този десерт е направо убийствен!Мога да изям целия :)

    ОтговорИзтриване
  2. Истински разкош, как ти хрумват тези идеи.

    ОтговорИзтриване
  3. Мили дами,
    много лесно можете да направите този десерт.Обичам много пресен кокосов орех и винаги когато имам възможност си купувам.Прясната сърцевина на ореха е много приятна за хапване и когато се смели става чудесна основа за кремове.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване