Тази пица направих с блат от суров жълт грах, но не получих кълнове.Грахът увеличи обема си, не покълна, но го използвах така, смлях го и получих прекрасен на вкус суров блат.
Необходими продукти :
1 голям домат
250 - 300 гр. суров сух жълт грах
3 - 4 главички пресен чесън
3 - 4 стръка прясна маточина
3 - 4 с.л. с връх хранителна мая
зехтин
1 щипка хималайска сол
смес от подправки - риган, естрагон, мащерка, майорана , исоп или по избор
Накиснете зърната грах във вода за 12 часа.Добре е да покълнат, но ако това не стане както при мен смелете граха с около 100 мл. вода.Ще получите чудесно смляна маса, която може да се овкуси веднага със сол и подправки.Моите подправки бяха пресни и много ароматни.
Така получената смес оформете в плато на хубав блат.
Нарежете домата на кръгчета, чесъна на ситно, маточината също на ситно.Подредете последователно продуктите, овкусете със зехтин и накрая поръсете обилно пицата с хранителната мая.
Приятен апетит !
Изглежда свежо, пролетно и колоритно,
ОтговорИзтриванеа и звучи много вкусно и апетитно ...
Страхотно предложение, Елена - благодаря,
чудесни нови идеи,сърдечни поздрави за теб!
Дианка,
Изтриванежълтият грах е много вкусен и крехък както суров, така и сготвен.Той може да послужи като добавка - разнообразие към менюто.Чудесен е и много лесен за обработка.
Поздрави и лека и спорна нова седмица !