Тази много лесна за приготвяне торта може да се използва от всички, които имат проблеми със стомаха и червата през пролетно - летния и есенния сезон.Тортата е подходяща също така да се поднесе като гарнитура към различни ястия изискващи варен ориз - риба, печени зеленчуци, сирена или месо.За приготвянето съм използвала ориз за суши, защото този вид ориз е по - лесен за моделиране.За украса можете да използвате различни продукти - аз гарнирах с резени авокадо и верено яйце.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
ориз за суши - 500 гр.
вода
1 яйце
1 авокадо
сок от 1 лимон за ориза и още 1/2 лимон за авокадото
зехтин или краве масло - 1/2 ч.ч . зехтин или 150 гр. краве масло
1 щипка хималайска сол
Най - напред сварете яйцето като го поставите във вряща вода и верите 10 минути.Извадете след това и веднага залейте със студена вода няколко пъти за да го обелите по - лесно.
Оризът поставете в съд и го измерете така,че на една част ориз да използвате 21/2 части вода.Измийте хубаво ориза в няколко води и го отцедете в цедка.
Загрейте подготвеното количество вода до завиране и изсипете ориза.Варете на тих огън докато ориза омекне напълно и цялото количество вода се поеме.Добавете към още топлия ориз сока от лимона и маслото или зехтина Разбъркайте хубаво и насипете във форма.Оставете така докато ориза леко изстине.След това обърнете в поднос.
Обелете авокадото, нарежете на резени и веднага ги топнете в сока от 1/2 лимон.Обелете и яйцето и нарежете на резени.Украсете тортата с тези продукти и да Ви е сладко .
Приятен апетит !
Ели, за пореден път се удивлявам на интересните ти рецепти. Какви хрумки само. Ето и тази торта сега. Поздравявам те за креативността.
ОтговорИзтриванеКате,
Изтриванетази торта е много лесна и бърза за приготвяне.Чудесно предложение за заети домакини.
Поздрави сърдечни !