КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 6 май 2019 г.

Тиквички с ориз / Courgette with rice /



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 тъмно зелена тиквичка
1 светло зелена тиквичка
1 ч.ч. ориз / използвах Карнароли /
кореноплодни зеленчуци от фризер / моркови, корен магданоз, корен пащърнак /
олио от гроздови семки
1 ч.л. хималайска сол

  Измийте и почистете тиквичките.Нарежете ги на тънки ленти по дължина с ренде за зеленчуци.Подредете лентите една върху друга редувайки ги по цвят , а след това свийте на руло.Подредете рулцата в индивидуални огнеупорни съдчета.
     В 1.ч.ч. вода задушете зеленчуците, добавете и измития и отцеден ориз.Залейте ориза с 1 ч.ч. гореща вода и задушавайте на умерен до слаб огън докато ориза поеме водата.След това добавете още 2 ч.ч. гореща вода и отново задушете докато ориза поеме водата.
    Снемете от котлона и с малка лъжичка насипете задушен ориз около всяко рулце тиквичка.Една чаша ориз е достатъчна за запълване на 4 огнеупорни съдчета .
    Поставете в студена фурна, залейте с още 1 ч.ч. гореща вода и печете до готовност на 180 градуса.Оризът трябва да е добре омекнал, добре запечен, а рулцето от тиквички трябва да изглежда леко запечено и красиво.
     Притен  апетит !





















2 коментара:

  1. Веси,
    това е една моя инпровизация на традиционните тиквички с ориз.Вкусно ястие се получи.
    Лятно настроение и вдъхновение !

    ОтговорИзтриване