КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 29 март 2021 г.

Паста от сушени червени пиперки със сумак и магданоз / Pasta of dried red peppers with sumak and parsley /

 




НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

200 грама сушени червени пиперки

2 с. л. с връх сумак

5 - 6 с.л. зехтин

1/2 връзка магданоз / ситно нарязан /

За украса : бадеми

    Почистваме от семето сушените червени пиперки и ги накъсваме на парченца с ръце.Заливаме с вода за 12 часа.Внимателно прехвърляме в пасатор и пасираме с част от водата, в която са били поставени.Трябва да получим гъста хомогенна паста.Прибавяме сумака, магданоза и зехтина и хубаво разбъркваме. Украсяваме с бадими, които предварително са престояли във вода 6 часа.

   Тази паста е много вкусна и служи за гарниране на ястия, супи, риба, зърнени храни .

               Приятен апетит !











Няма коментари:

Публикуване на коментар