През постните периоди на годината, а и не само тогава често приготвям зелен боб със зеленчуци.Това ястие навремето приготвяше моята баба.Днес аз го приготвям с пресни зеленчуци или консервиран гювеч и става много вкусно.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 буркан 680 мл. консервиран зелен фасул
1 буркан 700 мл. консерва гювеч
2 глави кромид лук
парче целина, парче пащърнак
1 с.л. с връх доматено пюре или пиперкова паста
1 с.л. чубрица
1 с.л. червен пипер
1 щипка пушен червен пипер
олио
Моята консерва гювеч съдържа следните зеленчуци : кромид лук / на ивички /, кубчета моркови, кубчета тиквички, кубчета патладжан, 1 белен домат, червени пиперки / ивички /.
В мазнина и малко от водата на консервата задушете кромид лука, целината и пащърнака нарязани на ситни кубчета.Когато зеленчуците променят цвета си и поомекнат добавете пиперковата паста или доматеното пюре, подправките, зеления боб и зеленчуковия гювеч.Използвах само течността от консервите без да добавям вода.Варете ястието на тих огън около 20 - 25 минути.Трябва да остане почти на мазнина, с малко течност.
Поднася се леко топло или студено.Приятен апетит !
Обичам постен зелен фасул.
ОтговорИзтриванеПриготвям го често Веси.Любим е и в нашия дом.
ОтговорИзтриванеПоздрави от сърце !