КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 29 март 2021 г.

Зелен боб със зеленчуци / Green beans with vegetables /

 



    През постните периоди на годината, а и не само тогава често приготвям зелен боб със зеленчуци.Това ястие навремето приготвяше моята баба.Днес аз го приготвям с пресни зеленчуци или консервиран гювеч и става много вкусно.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 буркан 680 мл. консервиран зелен фасул

1 буркан 700 мл. консерва гювеч

2 глави кромид лук

парче целина, парче пащърнак

1 с.л. с връх доматено пюре или пиперкова паста

1 с.л. чубрица

1 с.л. червен пипер

1 щипка пушен червен пипер

олио

    Моята консерва гювеч съдържа следните зеленчуци : кромид лук / на ивички /, кубчета моркови, кубчета тиквички, кубчета патладжан, 1 белен домат, червени пиперки / ивички /.

  В мазнина и малко от водата на консервата задушете кромид лука, целината и пащърнака нарязани на ситни кубчета.Когато зеленчуците променят цвета си и поомекнат добавете пиперковата паста или доматеното пюре, подправките, зеления боб и зеленчуковия гювеч.Използвах само течността от консервите без да добавям вода.Варете ястието на тих огън около 20 - 25 минути.Трябва да остане почти на мазнина, с малко течност.

    Поднася се леко топло или студено.Приятен апетит !













2 коментара: