КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 28 април 2021 г.

Салата от иглика, бадеми, домати, краставици и авокадо / Primrose salad, almonds, tomatoes, cucumbers and avocado /

 



     Тази салатка можете да приготвите именно сега, когато игликата е нацъфтяла обилно.Прясната иглика в диво състояние е много полезна.Но по нашия край няма такава.Имам засята в градината жълта иглика и използвам листата и цветовете за храна през пролетния сезон.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

пресни листа от иглика - 2 - 3 шепи

100 грама бадеми

1 голяма краставица

2 - 3 домата

1 авокадо

5 - 6 с.л. зехтин

сок от 1 лимон

1 щипка сол / по желание /

цвят от иглика за декорация

   Нарежете измитите листа на игликата на тънки ивички и ги поставете в купа.Добавете полумесеци краставица, парчета домат и авокадо.Нарежете бадемите на тънки филийки или ги добавете цели.Добавете сока от лимона, зехтина и солта и хубаво разбъркайте.

    Приятен апетит !
















Няма коментари:

Публикуване на коментар