НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 корен пащърнак
1 корен магданоз
парче целина
400 грама замразени бейби моркови
1 брой селари
сок от 1 лимон
зехтин
сол на вкус
До този момент не съм купувала и използвала селъри.Оказа се,че този вид дръжкова целина е много крехка и подходяща за приготвяне на пара.Листната част добавих ситно нарязана накрая.
Подгответе всички зеленчуци като щателно ги почистите с четка, при нужда обелете кора и нарежете на едри парчета.Поставете в тенджера за варене на пара и варете до състояние " Ал денте " или до пълно омекване.Ал денте - зеленчуците трябва при сдъвкване леко да оказват съпротивление т.е. леко да са хрупкави.
Поднесете зеленчуците леко топли или студени овкусени със сок от 1 лимон, зехтин и 1 щипка сол и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар