КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 5 април 2021 г.

Зеленчуци на пара със селари / Steamed vegetables with sellars /

 



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ : 

1 корен пащърнак

1 корен магданоз

парче целина 

400 грама замразени бейби моркови

1 брой селари

сок от 1 лимон

зехтин

сол на вкус

  До този момент не съм купувала и използвала селъри.Оказа се,че този вид дръжкова целина е много крехка и подходяща за приготвяне на пара.Листната част добавих ситно нарязана накрая.

Подгответе всички зеленчуци като щателно ги почистите с четка, при нужда обелете кора и нарежете на едри парчета.Поставете в тенджера за варене на пара и варете до състояние " Ал денте " или до пълно омекване.Ал денте - зеленчуците трябва при сдъвкване леко да оказват съпротивление т.е. леко да са хрупкави.

Поднесете зеленчуците леко топли или студени овкусени със сок от 1 лимон, зехтин и 1 щипка сол и да Ви е сладко !













Няма коментари:

Публикуване на коментар