КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 15 август 2021 г.

Цветове от тиква с пълнеж от козе сирене, балканска чубрица и бял риган / Pumpkin blossoms filled with goat cheese, Balkan savory and white oregano /

 

                       


     Както пресните цветове от тиквички така и цветовете от тиква са ядливи.Те могат да бъдат приготвени подобно на цвета от тиквички - с различни пълнежи запечени на фурна, панирани или пресни.

   Тази рецепта  е един вариант на пълнеж с прясно козе сирене, балканска чубрица и бял риган.Консумират се в прясно състояние  , но могат да се панират или запекат леко във фурната.


НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ :

пресни цветове от тиква

прясно козе сирене

балканска чубрица

бял риган

ЗА ГАРНИРАНЕ : 

1 пресен домат

цветове от бораго / краставична трева /

зехтин

    Цветовете от тиква се берат рано сутрин когато са отворени.Измиват се внимателно , защото са много нежни.Почистват се от прилистниците и тичинката.

   Прясното козе сирене се настъргва или натрошава.Добавят се нарязаните пресни подправки - риган и балканска чубрица.С така приготвената плънка се пълнят цветовете , поставят се в плато и се гарнират по желание със зеленчуци.използвах цветове от краставична трева и резени домат.

     Приятен апетит !


                       


                      


                      


                       


                        


                        


                        


                        

2 коментара:

  1. Ах, колко са красиви тези камбанки!

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    имаме засяти тикви цигулки.Това са мъжките цветове, които не плододават, но затова пък могат да се използват като се приготвят пълнени и панирани, пълнени сурови или добавени към сезонна салата.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване