Тази година имаме много круши, сливи и ябълки.Част от тях преработихме като ги запекохме на фурна в собствените им сокове без добавка на вода или захар.Получиха се чудесни печени плодове подходящи като добавка към десерти или консумирани самостоятелно.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
круши
сливи
ябълки
Използвайте плодове в количества каквито имате и в произволни съотношения.Ние използвахме следното съотношение : круши - 3 части, сливи - 2 части, ябълки - 1 част.
Плодовете се измиват и почистват от костилките и семенниците.Сливите се режат на 2 или 4 парчета.Ябълките и крушите се режат на филийки.Всички плодове се разбъркват и изпичат в по - дълбоки тави на 200 градуса във фурната.Периодично се разбъркват за да се разпредели равномерно отделилия се сок.След като са готови се охлаждат и престояват така, покрити с фолио 1 нощ.На следващия ден отново се загряват и горещи се пълнят в предварително измити, стерилизирани и подсушени малки бурканчета.Запечатват се и се обръщат с капачките надолу докато изстинат.Когато капачките са добре хлътнали се прибират на хладно.
Поздрави !
Чудесно предложение, Ели. За жалост нямаме такива домашни плодове. Сливите сини ли са, или джанки?
ОтговорИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриваневсички плодове са домашни.Сливите са сини, но има и малко жълти сливи.Имаме градина с различни сортове круши и сливи.Без захар става чудесен десерт.От сливи направихме и пестил както и пестил от сливи, круши и ябълки.
Поздрави !