КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 31 август 2021 г.

Печени круши, сливи и ябълки в собствен сос без захар / Roasted pears, plums and apples in their own sugar-free sauce /

 


    Тази година имаме много круши, сливи и ябълки.Част от тях преработихме като ги запекохме на фурна в собствените им сокове без добавка на вода или захар.Получиха се чудесни печени плодове подходящи като добавка към десерти или консумирани самостоятелно.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

круши

сливи

ябълки

    Използвайте плодове в количества каквито имате и в произволни съотношения.Ние използвахме следното съотношение : круши - 3 части, сливи - 2 части, ябълки - 1 част.

   Плодовете се измиват и почистват от костилките и семенниците.Сливите се режат на 2 или 4 парчета.Ябълките и крушите се режат на филийки.Всички плодове се разбъркват и изпичат в по - дълбоки тави на 200 градуса във фурната.Периодично се разбъркват за да се разпредели равномерно отделилия се сок.След като са готови се охлаждат и престояват така, покрити с фолио 1 нощ.На следващия ден отново се загряват и горещи се пълнят в предварително измити, стерилизирани и подсушени малки бурканчета.Запечатват се и се обръщат с капачките надолу докато изстинат.Когато капачките са добре хлътнали се прибират на хладно.

Поздрави !







2 коментара:

  1. Чудесно предложение, Ели. За жалост нямаме такива домашни плодове. Сливите сини ли са, или джанки?

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    всички плодове са домашни.Сливите са сини, но има и малко жълти сливи.Имаме градина с различни сортове круши и сливи.Без захар става чудесен десерт.От сливи направихме и пестил както и пестил от сливи, круши и ябълки.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване