КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 7 юни 2024 г.

Варен нахут със сок от лимон и зехтин / Boiled chickpeas with lemon juice and olive oil /

 



    Тази рецепта е от гръцката кухня.Често варя нахут в бързоварка.Използвам го за хумос или за запичане във фурната.Този път го приготвих съвсем просто с лимон и зехтин.Без подправки.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

400 грама сух нахут

сол на вкус

сок от 1 лимон

струйка зехтин

    Измийте хубаво нахута и го залейте с вода за 12 часа.След изтичане на времето отново го измийте и сложете да се вари с ново количество вода.Варете в тенджера под налягане около 40 - 50 минути.Засечете времето от момента когато вентила започне да изпуска пара.

    Още топлия нахут посолете, добавете зехтина и сока от лимона.Варете още 5 минути без капак.

    Сервирайте топъл или студен и да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар