Тази рецепта е от гръцката кухня.Често варя нахут в бързоварка.Използвам го за хумос или за запичане във фурната.Този път го приготвих съвсем просто с лимон и зехтин.Без подправки.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
400 грама сух нахут
сол на вкус
сок от 1 лимон
струйка зехтин
Измийте хубаво нахута и го залейте с вода за 12 часа.След изтичане на времето отново го измийте и сложете да се вари с ново количество вода.Варете в тенджера под налягане около 40 - 50 минути.Засечете времето от момента когато вентила започне да изпуска пара.
Още топлия нахут посолете, добавете зехтина и сока от лимона.Варете още 5 минути без капак.
Сервирайте топъл или студен и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар