В тези горещи летни дни какво по - хубаво от нещо разхладително с кисел вкус.Ястието с прясна бакла и джанки е вкусно както леко топло , така и студено.Приготвя се лесно и е много вкусно.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
600 - 700 грама прясна бакла / шушулки /
5 - 6 стръка пресен зелен лук
1 шепа зелени джанки
1 ч.л. сол
струйка зехтин
500 - 600 мл. вода
Измийте и почистете лука и го нарежете на ситно.В тенджера с дебело дъно загрейте зехтина с малко от водата и добавете лука.След няколко минути добавете и почистената в двата края и нарязана бакла.Добавете солта и останалата вода и варете на тих огън до омекване на баклата.Накрая добавете измитите джанки и варете 5 - 10 минути докато си променят цвета.
При сервиране наръсете всяка порция с още малко зехтин и пресен копър .
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар