КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 11 юни 2024 г.

Бакла със зелени джанки / Broad beans with green jacks /

 




        В тези горещи летни дни какво по - хубаво от нещо разхладително с кисел вкус.Ястието с прясна бакла и джанки е вкусно както леко топло , така и студено.Приготвя се лесно и е много вкусно.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

600 - 700 грама прясна бакла / шушулки /

5 - 6 стръка пресен зелен лук

1 шепа зелени джанки

1 ч.л. сол

струйка зехтин

500 - 600 мл. вода


      Измийте и почистете лука и го нарежете на ситно.В тенджера с дебело дъно загрейте зехтина с малко от водата и добавете лука.След няколко минути добавете и почистената в двата края и нарязана бакла.Добавете солта и останалата вода и варете на тих огън до омекване на баклата.Накрая добавете измитите джанки и варете 5 - 10 минути докато си променят цвета.
         При сервиране наръсете всяка порция с още малко зехтин и пресен копър .
                           Приятен апетит !








Няма коментари:

Публикуване на коментар