КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 7 юни 2024 г.

Мариновано червено цвекло с кориандър и кромид лук / Pickled red beets with coriander and onions /

 


   Тази рецепта е от руската кухня.Видях я в канала " Бързо и вкусно ". Интересна и много вкусна.Приготвя се с предварително сварено или печено червено цвекло. Не добавих хрян, защото нямах

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

500 грама червено цвекло

2 глави кромид лук

МАРИНАТА : 400 мл. вода, 100 мл. винен оцет, 1 ч.л. сол, 1 дафинов лист, 1/2 ч.л. черен пипер, 1/2 ч.л. зърна кориандър, 1/2 - 1 ч.л. смлян хрян или паста от хрян.

   Сложете продуктите за маринатата в касерола и оставете сместа на силен огън докато кипне. Свалете от огъня и охладете.

   Нарежете на тънки кръгчета кромид лука и цвеклото.Внимателно подреждайте в съд двата зеленчука като започнете с цвеклото и ги редувате.Залейте с охладената марината и затворете капака на съда.

   Поставете цвеклото в хладилник за 12 до 24 часа.

      Сервирайте салатата от цвекло наръсена с подправките и лука.

       Добър апетит !





Няма коментари:

Публикуване на коментар