НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
500 грама зелен гръцки грах за фава
2 средно големи глави кромид лук
сок от 2 малки лимона
11/2 литра вода
1 ч.л. сол
1 кафена чашка зехтин
ЗА ГАРНИРАНЕ : мариновани зелени маслини с билки, натурални маслини, маслини стафидата, зелен лук, зехтин
Измийте граха и го залейте с вода за 12 часа.След това отново измийте и залейте с вода.Кипнете и намалете огъня до умерен.Периодично обирайте пяната докато течността се избистри.Добавете кромид лука и солта.Варете до пълно омекване на продуктите.Накрая добавете зехтина и лимоновия сок.
Преди да поднесете гарнирайте с маслините и зеления лук.Поръсете със зехтин накрая и да Ви е сладко !





Няма коментари:
Публикуване на коментар