КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 8 ноември 2025 г.

Зелен гръцки грах за фава с маслини микс и зелен лук / Green Greek peas for fava with a mix of olives and green onions /

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

500 грама зелен гръцки грах за фава

2 средно големи глави кромид лук

сок от 2 малки лимона

11/2 литра вода

1 ч.л. сол

1 кафена чашка зехтин

ЗА ГАРНИРАНЕ : мариновани зелени маслини с билки, натурални маслини, маслини стафидата, зелен лук, зехтин

        Измийте граха и го залейте с вода за 12 часа.След това отново измийте и залейте с вода.Кипнете и намалете огъня до умерен.Периодично обирайте пяната докато течността се избистри.Добавете кромид лука и солта.Варете до пълно омекване на продуктите.Накрая добавете зехтина и лимоновия сок.

            Преди да поднесете гарнирайте с маслините и зеления лук.Поръсете със зехтин накрая и да Ви е сладко !











Няма коментари:

Публикуване на коментар