НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
700 - 800 грама жълт и зелен фасул
1 голям морков
1 голяма зелена пиперка
1 голама червена пиперка
1 връзка зелен лук
4 - 5 цели глави чесън
2 с.л. с връх паста от червени пиперки
1 литър вода
зехтин
1 ч.л. с връх келтска сол
Почистете фасула в двата края, измийте го и нарежете. Нарежете почистения морков на кръгчета, зеления лук на ситно.Почистете от външната люспа главите чесън, нарежете на парченца червената и зелената пиперка.
Поставете пиперките, фасула, моркова и зеления лук в тензжера, залейте с водата и загрейте до кипване.Добавете пастата от червени пиперки.Варете до омекване на зеленчуците.Накрая изключете огъня и поставете целите глави чесън. Оставете до охлаждане на огъня.Накрая добавете зехтина.
Ястието е вкусно и топло, и студено. Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар