КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 22 октомври 2025 г.

Жълт и зелен фасул с цели глави чесън / Yellow and green beans with whole heads of garlic /

 


НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

700 - 800 грама жълт и зелен фасул

1  голям морков

1 голяма зелена пиперка

1 голама червена пиперка

1 връзка зелен лук

4 - 5 цели глави чесън

2 с.л. с връх паста от червени пиперки

1 литър вода

зехтин 

1 ч.л. с връх келтска сол

     Почистете фасула в двата края, измийте го и нарежете. Нарежете почистения морков на кръгчета, зеления лук на ситно.Почистете от външната люспа главите чесън, нарежете на парченца червената и зелената пиперка.

    Поставете пиперките, фасула, моркова и зеления лук в тензжера, залейте с водата и загрейте до кипване.Добавете пастата от червени пиперки.Варете до омекване на зеленчуците.Накрая изключете огъня и поставете целите глави чесън. Оставете до охлаждане на огъня.Накрая добавете зехтина.

          Ястието е вкусно и топло, и студено. Приятен апетит !







Няма коментари:

Публикуване на коментар