КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 14 януари 2016 г.

Кисело зеле със зеленчуци / Sauerkraut with vegetables /



   Вдъхновена от Илианка - http://ilrai.blogspot.bg/2015/11/blog-post_29.html
приготвих кисело зеле с картофи, но дообогатих  и поизмених рецептата.Добавих замразени зеленчуци от фризер към картофите и киселото зеле.Получи се прекрасно ястие и на вид, и на вкус.
НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ :
1/2 кисела зелка
1/2 кг. картофи
червени пиперки - 1/2 ч.ч.- ивички
корени от целина - 1 ч.ч. / едри парчета /
1 малък морков - малки кубчета
растителна мазнина
сок от кисело зеле / зелева чорба /
вода
червен пипер
чубрица
Нарежете киселото зеле на ивички, картофите - обелени и нарязани на едри парчета.Всички продукти поставете в тавичка, добавете чубрица, червен пипер, зелевата чорба и вода.Течността / вода и зелева чорба  / може да бъде в различни съотношения в зависимост от солеността.Всички продукти трябва добре да се залеят с течност.Печете така на 18 градуса.Когато течността се поизпари добавете мазнината и хубаво разбъркайте.Оставете ястието във фурната докато течността напълно се изпари и остане на мазнина.
     Приятен  апетит !












4 коментара:

  1. Чудно предложение!Пак ме изуми с комбинация,Ели!Прегръдки:)!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно изглежда, Ели! Никога не съм опитвала кисело зеле с картофи. Звучи много интересно комбинацията! Усмихнати поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Ели, как хубаво ми подсказа сутринта, ако знаеш! :) Имах малко останала туршийка. Та смесих я аз с картофки и ориз. Е, чудно обядвахме, благодаря за идеята! :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Момичета,
    киселото зеле и зеленчуците от туршия се използват в различни комбинации в старата ни българска кухня.Преди години баба ми готвеше зеленчуците от туршия с ориз, с картофи или правеше от тях вкусна каша.Тези ястия са вече позабравени, но присъстват от време на време на трапезата.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване