КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 16 март 2016 г.

Сушени червени пиперки, пълнени с просо / Dried red peppers stuffed with millet /



    Сушените червени пиперки понякога използвам и за пълнене и ми хрумна да използвам просото за пълнеж.Ето и рецептата :
1 пакет сушени червени пиперки / 100 гр. /
2 ч.ч. белено просо
1 голяма глава лук
1 стрък праз
1 морков
1 равна с.л. хималайска сол
олио или зехтин
  В мазнината и малко вода задушаваме ситно нарязаните зеленчуци - праз, кромид лук и морков.Добавяме измитото просо, солта и малко вода и продължаваме да задушаваме.Снемаме от огъня когато просото леко набъбне.Предварително сме накиснали в топла вода сушените пиперки.Разтваряме всяка пиперка и пълним със сместа.Ако ни остане смес добавяме я в промеждутъците между пиперките.Заливаме ястието с водата, в която сме накисвали сушените пиперки.Печем на фурна - 180 градуса за около 20 минути.Течността за 1 ч.ч. просо е 3 пъти повече т.е. 1 : 2.5 или 1 : 3.
         Да ви е сладко !











3 коментара:

  1. Ели, чудесна рецепта! В моя шкаф отлежава един пакет сухи чушки. Време е да ги използвам ;). Слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Скоро опитах за пръв път просо, но не ми допадна вкуса му.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      просото е много вкусно, просто трябва добре да се овкуси.Не е много по - различно от ориза, даже по - вкусно е.Зависи и от конкретната рецепта какъв вкус ще придаде и как ще се овкуси просото.
      Поздрави !

      Изтриване