КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 14 март 2016 г.

Две предложения за студени доматени супи с пролетни растения / Two proposals for cold tomato soup with spring plants /

Студена доматена супа с прясна иглика и дива теменужка


Студена доматена супа с кервел и прясна мащерка


    Все още имам във фризера замразен доматен сок в торбички.И реших да използвам прясна пролетна зеленина за приготвяне на студена супа.Миналата година засях в градината ни кервел.Вече два пъти го засявам, но все още не мога да свикна с вкуса и аромата на тази зеленина.Но сега е току - що набола прясна и вкусна зеленина от кервела, чудесна за добавка към доматената супа.Използвах и иглика и цветчета от дива теменужка и ето двата варианта за суровата супа :
  1.замразен доматен сок - 1 литър, 1 шепа пресен кервел, 1/2 вр. магданоз, зехтин и хималайска сол - на вкус, няколко стръка прясна мащерка ;
  2. замразен доматен сок - 1 литър, пресни листа иглика - 1 - 2 шепи, цвят от иглика и дива теменужка / за украсата /, 1 глава кромид лук, зехтин и хималайска сол - на вкус ;
   Доматеният сок предварително се размразява.Зеленината се измива и нарязва много ситно.Всички посочени продукти за двата вида супи се смесват.
      Приятен апетит !

















Няма коментари:

Публикуване на коментар