КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 29 август 2016 г.

Спагети от сурови тиквички със сос / Spaghetti of raw zucchini sauce /




   Приготвянето на спагети от различни по вид зеленчуци не е новост, показвано е в различни кулинарни блогове.Но аз скоро си закупих специален уред за приготвяне на спагети от сурови зеленчуци и затова днес ви показвам една рецепта , която е лесна, вкусна и много здравословна.
    Уредът се използва много лесно и спагетите се получават бързо.Готовите сурови спагети можем да овкусим с различни по вид сурови сосове, ядки и семена.В тази рецепта използвах сушени домати и орехи, от тях направих вкусен сос и украсих с дребни каперси.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  2  ПОРЦИИ :
4 - 5 малки тиквички  без образувани семена  / жълти и зелени или по избор /
СОС :
сушени мариновани домати - 170 гр. нетно тегло / 290 гр. с маринатата /
1 ч.ч. орехи / накиснати във вода за 6 часа /
1 глава чесън
сок от 1 лимон
щипка хималайска сол / по желание /
каперси / мариновани, дребни или едри / - за украса
  Най - напред измийте и почистете тиквичките.Не ги белете, оставете ги цели,без да ги нарязвате.С уредът за спагети направете от суровите тиквички лесно и бързо спагети.Поставете ги в две плата / чинии за сервиране /.Смелете в пасатор орехите докато получите гъста и фина паста.Смелете и сушените домати заедно с мазнината, в която са мариновани.Чесънът обелете, нарежете и смелете заедно със сок от лимон.Всички продукти за соса смесете в купа, хубаво разбъркайте и гарнирайте спагетите.
   Подобни спагети можете да направите и от кореноплодни зеленчуци - моркови, ряпа, червено цвекло, тиква.Сосът за гарниране може да е също различен - с или без добавка на зеленина.
           Приятен апетит !















8 коментара:

  1. Това уреда на делимано ли е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не,
      това е спиралайзер - уред за сурови спагети и спирали.Закупен от магазин " Здрав живот " - http://www.zdravjivot.org/shop/15268/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%B7%D0%B5%D1%80/#tab-description
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Ели, прекрасна алтернатива на традиционните спагети. Със здраве да си ползваш машинката! А соса си представям колко е вкусен с орехи и сушени домати. Усмихната вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди,
      много вкусни сурови спагети от различни зеленчуци могат да се правят с този уред.А сосовете са в различни, много вкусни комбинации.
      Поздрави !

      Изтриване
  3. Чудесни спагети от тиквички, а и соса ми хареса.
    Аз имам един съвсем простичък уред, за 2-3 лева от магазините за левче, който прави подобни спагети, Люси го беше показала в блога си и аз потърсих и закупих.
    Е, вероятно с този е по-лесно, но и с другия става.
    Поздрави, Ели!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      сигурно има в търговската мрежа и по - простички уреди със същата цел.Този уред е по - скъп и прави спагети много бързо.Който желае може да си закупи уреди според желанието и финансовата възможност.
      Поздрави !

      Изтриване
  4. Ели, правила съм подобни спагети. Твоите изглеждат мноого вкусни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ани,
      тези спагети не са новост.Наистина са вкусни с подходящи сосове.
      Поздрави !

      Изтриване