Излезе най - новият брой на списанието SO into FOOD, в който бях поканена да участвам.Избрах да предложа 3 рецепти - чудесни за летния сезон.В рубриката " Студени супи " представих тази рецепта, която приготвих с листа от краставична трева и бадемово мляко.Напълно постна, подходяща и за все още продължаващият Богородичен пост.Ето линк към новият брой на списанието - https://sointofood.com/
Списанието е чудесно, с прекрасни илюстрации към всяка от рецептите.Надявам се за в бъдеще неговият главен редактор Гергана Лазарова да ни представя новости от българската и световната кухня, много нови идеи и научна информация за различните видове храни.
Борагото / краставичната трева, пореч / е чудесно растение за приготвяне на таратор.Този таратор приготвих с бадемово мляко по класическия начин , използвах като добавка и листа от бораго.Получих чудесен на вкус и вид таратор, охладен е идеален за горещите летни дни.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
100 - 150 гр. накиснати за 6 часа и смлени в пасатор бадеми
вода
1 - 2 краставици, на ситни кубчета
няколко стръка копър, ситно нарязани
1 - 2 шепи листа от краставична трева, ситно нарязани на ивички
няколко склидки пасиран чесън
хималайска сол - на вкус
струйка зехтин
1 - 2 с.л. ябълков оцет или сок от 1/2 лимон / по желание /
Всички продукти се смесват в голяма купа и тараторът се охлажда преди поднасяне.
Приятен апетит !
Листа от краставична трева |
Много се зарадвах, когато видях рецептите ти в кулинарното списание SoIntoFood,Ели! Прекрасни са и трите ти предложения, а таратора е много освежаващ! Поздрави и приятна вечер!
ОтговорИзтриванеТеди,
Изтриванеи аз съм благодарна на главния редактор Гергана Лазарова за поканата да представя мои рецепти.Много е красиво списанието, нека повече хора почерпят вдъхновение от него при приготвяне на храната.
Поздрави и на теб и прохладни летни дни !