Бразилският орех е една много вкусна ядка, която е подходяща за различни вегански рецепти.С този орех може да се приготвя веган сирене и мляко или да се включи като добавка към различни веган сурови или топлинно - обработени ястия.Широко приложение намира предимно в руската кухня .
През почивните дни направих една много вкусна и различна студена супа с мляко от бразилски орехи.Получи се чудесно съчетание от зеленина, домати и царевица.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
за млякото :
150 гр. бразилски орехи
вода около 500 - 600 мл.
За студената супа :
400 гр. замразена млечна царевица
3 - 4 домата
1 шепа листа от краставична трева
щипка хималайска сол
зехтин - 3 - 4 с.л.
за наръсване отгоре : 1 - 2 равни с.л. хранителна мая
Накиснете ядките от бразилски орех във вода за 6 часа.След това ги смелете в пасатор и добавете вода - толкова,че да получите растително мляко с желаната гъстота и консистенция.По желание прецедете през няколко ката марля.Измийте с топла вода няколко пъти царевицата в гевгир, нарежете на тънки лентички краставичната трева, доматите - на парченца.Смесете всички продукти в купа, овкусете със зехтин и хималайска сол, наръсете с хранителната мая и се насладете на чудесен ядков вкус, зеленчуци и млечна царевица.
Приятен апетит !
Ехе, Ели, поредната ти интересна, не ами супер интересна рецепта!:) Откъде ти хрумват тези чудеса не знам. Поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеИ аз като Катето, всеки път се впечатлявам от креативните ти, интересни и изкушаващи предложения!
ОтговорИзтриванеПоздравления за теб, Елена! Разкошна е!
Момичета,
Изтриванестудената супа е много вкусна, царевицата, доматите и бразилският орех придадоха много добър вкус и аромат.
Поздрави !