От белени сурови бадеми и кашу можем да направим чудесно ядково сирене.Ядките се заливат с вода докато ги покрие за 4 - 6 часа и се смилат на пюре заедно с водата в блендер или пасатор.Сместа престоява на стайна температура 12 часа.След това се добавя сок от 1 лимон и отново престоява на стайна температура 12 часа.Получава се ядково сирене, подобно на крема с вкус на кисело мляко.
Използвах ядковото сирене за пълнеж на листа от радичио, които поставих върху подложка от зеленчуци - ендивия, краставичка, домат и копър.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА БИЛКОВОТО СИРЕНЕ :
100 гр. сурово кашу
100 гр. сурови белени бадеми
3 - 4 стръка копър
няколко листа краставична трева
сок от 1 лимон
щипка хималайска сол
Към готовото ядково сирене добавете ситно нарязания копър, краставичната трева - на тънки ивички, хималайската сол и разбъркайте добре.Изберете здрави листа от радичио и ги направете 2 по 2 така,че да образуват лодка.Напълнете ги с ядково сирене, обвийте в лента краставица и украсете с един домат / използвах клечка за зъби за прикрепяне на домата /.
Направете салата от нарязана на ивички ендивия, домат и краставичка - на парченца, ситно нарязан копър.Овкусете с хималайска сол, сок от лимон или ябълков оцет, зехтин.Върху тази зеленчукова подложка поставете лодките от радичио.
Приятен апетит !
Краставична трева / пореч / |
Колоритно, цветно и много апетитно предложение, Елена,
ОтговорИзтриванечудесна нова серия рецепти - всеки път ме изненадваш!
Благодаря и поздрави за теб!
Дианка,
Изтриванепредлагам сурови рецепти, те са по - малко известни и много хора могат да ги включат в менюто.Особено есента - има изобилие от пресни и много вкусни както зеленчуци, така и плодове.
Поздрави !