КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 4 октомври 2016 г.

Сурова веган майонеза с брашно от нахут / Raw vegan mayonnaise with flour of chickpeas /



   Веган майонеза можем да приготвим с различни видове брашна.В този случай използвах брашно от нахут и се получи прекрасна майонеза.Този вид майонези приготвени в суров вид могат чудесно да допълнят менюто по време на пости.
    НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
4 с.л.  с връх  брашно от нахут
12 с.л. вода
200 мл. растителна мазнина по избор / използвах шарлан /
сок от 1 - 2 лимона
хималайска сол на вкус
    Към брашното добавете водата и разбийте с миксер в купа с обло дъно.Продължавайте да разбивате като на тънка струйка и на части добавяте мазнината.Бъркайте с миксера само в една посока.Накрая когато майонезата е почти готова добавете сол на вкус и сок от лимон.Разбийте докато продуктите се поемат добре.
      Да ви е сладко !








4 коментара:

  1. Ели, всеки път ме учудваш с предложенията ти. Толкова интересни и различни рецепти представяш. Кулинарията е необятна и твоите публикации са доказателство за това, още повече, че рецептите ти са здравословни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,
      истина е, кулинарията наистина е необятна.Стига човек да експериментира може много неща да приготвя на база собствен опит.Повечето от рецептите са измислени от мен, но имам и много събирани с години рецепти.Все още имам още много рецепти да изпробвам.
      Твоят блог също предлага много интересни, непознати рецепти и много интересни, красиви кътчета за посещение.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Отново много интересно предложение, Елена,
    и аз се присъединявам към коментара на Катето,
    и също те поздравявам - страхотна си!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка,
      в България вече навлязоха и продължават да навлизат нови продукти.Преди години нахутът е бил използван и при производството на хляб, а днес вече се предлага и нахутено брашно.Така,че експериментът с нови продукти може да ни представи чудесни ястия, майонези, разядки за постната трапеза.
      Поздрави !

      Изтриване