Пресният сок от нар е чудесно средство за преодоляване на умората и би следвало да се използва от всички суровоядци.В момента на пазара се предлага хубав пресен нар на изгодни за потребителя цени.Авокадото се съчетава идеално с пресен плодов сок, а сокът от нар е превъзходен на вкус.
Направих пюре от авокадо със сок от нар, което поднесох с печени зеленчуци / на плоча, грил - тиган или скара /.Двете блюда наръсих със суров шам - фъстък и получих интересно и много вкусно ястие за вечеря.
ЕТО И НЕОБХОДИМИТЕ ПРОДУКТИ :
Пюре :
1 авокадо
1 нар
ПЕЧЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ :
тиквичка
картофи
моркови
растителна мазнина
хималайска сол - на вкус
суров шам - фъстък - за наръсване
1 малък червен лук за декорация
Срежете нара на 2 половини и изцедете сока.Почистете авокадото от костилката и изгребете с лъжичка сърцевината.Поставете всичко в блендер или пасатор и хубаво пасирайте.
Почистете морковите и тиквичките и ги нарежете на фини тънки ленти по дължина.Леко сварете картофите заедно с обелката.Когато са почти готови ги обелете и нарежете на кръгчата с дебелина 1 - 1.5 см.Запечете зеленчуците на грил - тиган, плоча или скара, които предварително са намазани леко с мазнина.
При поднасяне поръсете пюрето и зеленчуците със суровия шам - фъстък, декорирайте с нарязан червен лук и да Ви е сладко !
Наистина много интересно и апетитно предложение, Елена,
ОтговорИзтриванеобичам авокадо и нар и ядки ...
Определено ще ми хареса,
а с печени зеленчуци - разкош!
Чудесни нови идеи, благодаря ти!
Не съм опитвала подобна комбинация, Ели, но ми звучи много интересно.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за чудесната идея!
С пожелание за усмихнат ден!