КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 9 април 2018 г.

Салата с авокадо и корени от глухарче / Salad with avocado and dandelion roots /




    Пролетта е сезонът, в който можем да използваме различни ядливи корени - от глухарче, иглика, спанак, магданоз, копър.Глухарчето има много крехки и вкусни корени, които нямат горчив вкус когато е набрано от влажни места.С успех тези корени могат да се влагат в пролетни салати.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 авокадо
1 краставица
1 вр. репички
1 купа листа от глухарчета
2 - 3 стръка зелен лук
1 шепа корени от глухарче
сок от 1 лимон
зехтин
1 щипка хималайска сол / по желание /

   Измийте и почистете зеленината, корените от глухарче, репичките и краставицата.Нарежете зеленината на ситно, добавете полумесеци от краставица, нарязан на ситно зелен лук, филийки репички, парченца авокадо.Нарежете коренчетата от глухарче на ситно и ги добавете.Овкусете салатата със зехтин и лимонов сок , разбъркайте и поднесете.
     Приятен  апетит !
















Няма коментари:

Публикуване на коментар