Много лесно и бързо можем да изпечем сладки картофи във фурната.За тази цел винаги използвам хартия за печене.Предимствата са,че продуктите се пекат много лесно без да залепват и можем да приготвим всички зеленчуци без никаква сол и захар.Когато печем тиква върху хартия за печене без захар тя става много вкусна и сладка.По същия начин можем да печем и сладките картофи, които по вкус се доближават до тиквата.В този случай използвах различни подправки , получиха се много вкусни, сладки на вкус печени батати.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
батати
растителна мазнина по избор
подправки - червен сладък, лют и пушен пипер
чубрица
риган
балканска чубрица
сминдух
1 щипка хималайска сол / по желание /
Измийте хубаво бататите и ако има наранени и повредени части ги отсранете.Срежете всеки батат на две части по дължина.
В тавичка за печене застелете хартия за печене и я намажете с четка с мазнина.Поръсете всички подравки и поставете всеки сладък картоф с разреза към хартията-Отгоре също намажете сладките картофи с мазнина.Печете на 180 - 200 градуса до готовност т.е. до пълно омекване и запичане на бататите.Сервирайте ги топли или студени.Вкусни са също сервирани с различни разядки, гарнирани с чесново пюре или пюре от авокадо.
Приятен апетит !
Не съм опитвала батат.
ОтговорИзтриване