Ядливите цветове на глухарчето, игликата, дивата теменужка и паричката са чудесни за приготвяне на пролетни салати.В съчетание с прясна пролетна зеленина нашият организъм получава натурален комплекс от витамини и ензими.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
листа от киселец / произволно количество /
листа от иглика / произволно количество /
листа от глухарче / произволно количество /
листа от паричка / произволно количество /
цветове от глухарче, иглика, дива теменужка и паричка
1 краставица
1 вр. репички
2 - 3 стръка зелен лук
1 щипка хималайска сол
зехтин
сок от 1 лимон
Измийте и почистете зеленината.Нарежете я на тънки ивички.Добавете ситно нарязан зелен лук, полумесеци от краставица и репичка и ядливите цветове.Овкусете салатата със зехтин, лимонов сок и хималайска сол.Поднесете веднага след приготвянето.
Приятен апетит !
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! ВО ИСТИНУ ВОСКРЕСЕ ! МИР, БЛАГОДАТ И ЗДРАВЕ ВЪВ ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ДОМ !
Честито Възкресение Христово, Елена,
ОтговорИзтриванеСветли и благословени Великденски празници!
Прекрасни идеи за пролетни салати ни предлагаш -
носят цветно настроение, много вкус и здраве...
Сърдечни поздрави и благодаря за чудесни рецепти.
Слънчево и вкусно, Ели! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМили дами,
ОтговорИзтриванепролетните салати са неизменна част от менюто, а добавката на ядливи корени предполага още по - богата и вкусна трапеза.
Честито Възкресение и благословени и мирни дни !
Поздрави !
Цветна градинка, Ели!
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванетези пролетни салати за мен са любими и много хранителни.Чудесно е да се разходим и наберем различна зеленина в ранна пролет , много вкусни салати и гарнитури можем да приготвим.
Поздрави !