Тази подправка от глухарче можем да направим и съхраним в буркан до 10 дни в хладилника.Нарязаните на ситно копър, магданоз, глухарче и левурда се разбъркват хубаво и насипват в буркан.Аз добавям сока от лимон когато ще използвам част от подправката за супа, ястие, салата или гарнитура.Просто разбърквам няколко супени лъжици подправка с лимонов сок и добавям където е необходимо.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 голяма връзка магданоз
1 голяма връзка копър
1 купа листа от глухарче
1 връзка листа от мечи лук / левурда /
лимонов сок
Нарежете измитата и почистена зеленина на ситно / тънки ивички / и разбъркайте хубаво.Насипете в буркан и когато решите да използвате добавяйте лимонов сок.Подправката не е трайна, но обикновено в хладилник в затворен буркан може да се съхрани до 7 - 10 дни.
Приятен апетит !
Не съм се сещала да ги обединя, въпреки, че отделно съм използвала всяка една от тях. Копър и магданоз като че ли не съм смесвала, не помня:). Интересен микс. Чудесни свежи идеи, Ели! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате,
Изтриванетози пролетен микс направих за да го използвам и в салати, не само в супи и ястия.Получи се хубава ароматна подправка, която може да се поднесе към картофи , ориз или печени зеленчуци.
Поздрави и усмивки !
Страхотна идея и много сезонно предложение, Елена,
ОтговорИзтриванемного ми харесва - ще се опитам да ги приготвя.
Няма да пропусна и разкошните салати с авокадо...,
Благодаря, хубава пролет и сърдечни поздрави за теб!
Дианка,
ОтговорИзтриванеподправката е вкусна и много лесна за приготвяне.Още повече сега е сезона на глухарчето и трябва да се възползваме от тази възможност.
Поздрави и усмивки !
Ех, това глухарче, все не ми стига смелост да го опитам:)
ОтговорИзтриване