КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 27 април 2018 г.

Пресни картофи задушени с праз, магданоз и джоджен / Fresh potatoes stewed with leek, parsley and mint /




НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 кг. пресни картофи
2 стръка праз лук
1 връзка магданоз
6 - 7 стръка джоджен
растителна мазнина
1 ч.ч. вода
1/2 с.л. сол / хималайска или друга - по желание /

     Измийте хубаво картофите и без да ги белите ги поставете в тенджера с дебело дъно.За целта използвам винаги моята чугунена тенджера.Подберете дребни картофи, защото ще ги задушавате с обелките без да ги белите, а те са по - вкусни.Ако картофите са едри се нарязват на половинки или четвъртинки.Добавете ситно нарязания праз, сол   и вода и задушавайте на умерен огън под капак.Водата трябва да изври напълно, но преди да стане това добавете растителна мазнина по избор и хубаво разбъркайте.Накрая поръсете ситно нарязания магданоз и джоджен, разбъркайте и поднесете.
          Приятен  апетит !








2 коментара:

  1. Много интересна комбинация и вариация на задушени картофи, Елена, ще опитам някой път!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      празът винаги придава сладост на всяко ястие.Така е и тук - картофите леко сладнят от него.
      Поздрави !

      Изтриване