Печените червени и зелени пиперки са чудесно предложение за сезона.Приготвям ги обикновено простичко с олио и оцет, с добавка на орехи и чесън.Избягвам пърженето и панирането им.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
10 - 15 зелени или червени пиперки
1 шепа орехови ядки
6 - 7 склидки чесън
сол на вкус
балсамов или ябълков оцет
зехтин, масло от гроздови семки или друго по избор
Изпечете пиперките и ги поставете в съд с капак за да се задушат.След като леко поизстинат ги обелете.Не почиствайте от семенната част и дръжките.С остър нож срежете всяка пиперка по дължината и.Леко посолете.Подредете пиперките в плато, овкусете с чесън, орехи, оцет и зехтин.
Поднесете след около час когато пиперките добре се овкусят.Да Ви е сладко !
О, това би ми харесало, но чесъна много дразни стомаха ми.
ОтговорИзтриване