КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 16 октомври 2018 г.

Малки поводи за радост / Little occasions for joy /




           Ежедневието на всеки човек е много натоварено.Малки поводи за радост ни носят хората, с които понякога случайно се запознаваме по един или друг повод.Преди време публикувах информация за мексиканската краставица и не очаквах, че тази публикация дълго време ще заеме първо място по брой четения.По този повод с мен се свърза една жена от Свищов - Елена.Предложи да ми подари някои екзотични растения за засяване, имаше молба да и дам мексиканска краставица.Вече почти година поддържаме връзка и вижте скоро каква изненада ми направи тази скромна жена :




   Оказа се,че мексиканската краставица помага при рак и много други заболявания.Киваното ми беше познато като растение както и нарът, който е студоустойчив.Нямах информация за хемамелес.
Нека има повече такива хора, които безкористно и с добри чувства са готови да подарят растения на друг непознат за тях човек.Тези малки поводи за радост ни носят наслада в живота, зареждат ни с добри чувства и положителна енергия.
    Елена благодаря ти от сърце за поясненията във връзка с отглеждане, засяване на растенията и техните здравословни качества.Желая ти много здраве и успехи в отглеждането на екзотични растения.Нека има повече такива благородни хора с добро сърце, които умеят да създават радост на ближния.


        

6 коментара:

  1. Прекрасно е, че можем да си доставяме един на друг такива мънички радости! Браво и на двете ви!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      да, наистина е хубаво да има повече такива хора, които безкористно даряват растения.Аз също бих дарила стига да имам в повече от дадено растение.Проблем няма никакъв.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Знаеш, че няма случайни неща,Елена,
    много се радвам за двете ви, сърдечни поздрави,
    още нови приятелства и
    много поводи за радостни моменти ...
    Прегръдка и от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка,
      да, случайни неща няма в този живот, няма и късмет както повечето хора си мислят.Има изпитания и дадености от Бога, ако Бог не даде нищо не става.Така е и с приятелството и с брака, и с монашеството.Трудно се създават здрави приятелски отношения, те са дадености от горе, от Бога.Имам такива приятелства и те ме радват и удовлетворяват особено с хора, които като мен се стремят да се хранят с натурални отгледани в домашни условия растения.
      Поздрави и успешна нова седмица !

      Изтриване
  3. Здравей, Ели! Плодовете Chaenomeles sp. Хеномелес , японска дюля. Богати са на полифеноли, органични киселини, вит.С няколко пъти повече от това в цитрусите... Страхотни са сушени за чай , или сироп, в сладкиши. За ползите няма да смогна да напиша тук...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви много за това, което споделяте.Чувала съм за японската дюля, но не знаех ,че е това растение.Наистина тази плодове приличат много по вкус на дюли.
      Поздрави и усмивки !

      Изтриване