Тези печени картофи направих през почивните дни импровизирайки със сиренето " Чедър " във веган вариант, което закупих преди време.Лесно и бързо можете да приготвите тази гарнитура към сезонната Ви салата.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
картофи
хималайска сол
мащерка
пушен червен пипер
тънки парчета веган сирене " Чедър "
зехтин
сок от лимон
Подберете по възможност еднакви по големина картофи според броя на порциите.Аз подбирам картофи за печене, които имат тънка и фина коричка.Измийте хубаво картофите с четка и ги изпечете във фурната.Можете да обвиете всяка картофа във фолио или да ги изпечете просто така без добавка на вода.Обърнете ги няколко пъти докато хубаво се запекат и омекнат.
Извадете готовите и още топли картофи и ги срежете на кръст.Поръсете с хималайска сол,мащерка и пушен червен пипер.В срезовете поставете тънки филийки веган сирене " Чедър ". Полейте със зехтин и лимонов сок и сервирайте веднага.
Приятен апетит !
Страхотни са, Ели! Да ви е вкусно!
ОтговорИзтриванеЛесно, просто и вкусно!
ОтговорИзтриванеОбичам много такива печени картофи, Ели и скоро ще си направя. Благодаря за подсказката!
Поздрави!
Мили дами,
ОтговорИзтриванетова сирене " Чедър " се приготвя от кокосово масло с червен пипер и наподобява сиренето Чедър.Вкусен веган вариант, подходящ и за постните периоди на годината.
Поздрави и успешна нова седмица !
Пак научих нещо ново за сирене чедар във веган вариант. Иначе такива картофки, печени и аз обичам, но много рядко се сещам да направя. Навремето мама печеше зимата, и хапвахме с масло и сирене, и салата от кисело зеле!
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванехубаво е,че се предлагат и веган варианти на сирена.Това е Чедар на основата на кокосово масло оцветено с червен пипер.Вкусно е и заменя класическите млечни сирена.
Поздрави !