КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 29 октомври 2018 г.

Тиквеник със задушена тиква, дюля, ябълка и сладък картоф / Pumpkin with stewed pumpkin , quince, apple and sweet potato /




НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

2  ябълки
1 малък батат
2 дюли
парче тиква
фруктоза - 3 - 4 с.л./ за плънката / и 2 с.л. за поръсване отгоре / по желание /
канела - 1 ч.л.
орехи - 1/2 ч.ч.
кори за баница Фамилия - 500 гр.
олио

     Този тиквеник направих със задушена плънка макар,че в повечето случаи обичам плънката да е сурова и необработена.Бататът лесно потъмнява веднага след като се обели затова е добре веднага да се обработи.
    Обелете и почистете тиквата, почистете ябълките и дюлята.Настържете на едрото ренде.Накрая обелете батата и го настържете и него.Смесете всичко в купа. В малка касерола сипете олио колкото да покрие дъното, добавете плънката и задушавайте с 1 каф. чашка вода докато всичко добре омекне и се изпари водата напълно.Снемете от огъня и добавете канелата,фруктозата и орехите.Разбъркайте.
    Посипвайте леко с плънка две от корите и навивайте на руло.Разрежете на 3 равни части всяко руло и подреждайте в намазана с олио тавичка.Така процедирайте докато свършат всички кори.Отгоре леко напръскайте с вода рулцата.Печете тиквеника в предварително загрята силна фурна на 200 градуса до зачервяване.Извадете и леко охладете.По желание можете да наръсите с фруктоза / използвайте цедка /.
             Приятен  апетит !










6 коментара:

  1. Много ми харесва интегрирането на дюла в тиквеника, Лени!Поздравления за вкусната рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси,
      дюлята и сладкия картоф придадоха един малко по - богат вкус.Аз винаги правя съчетание на тиква с друг плод обикновено това е ябълка.
      Поздрави и усмивки !

      Изтриване
  2. Есенен разкош, Елена,
    Страхотна комбинация за тиквеника,
    звучи и изглежда много вкусно и ароматно.
    Благодаря за чудесната идея и поздрави за теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка,
      есента е богат на плодове сезон, тиквата и ябълките са задължителни.Тази година имаме много ябълки, а малко тикви.Затова тук комбинирах в тиквеника за един по - богат аромат и вкус.
      Поздрави !

      Изтриване
  3. Пак си добавила нещо свое - батат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      правя тиквеника всеки път различен.Добявам различни плодове, стафиди или сушени червени боровинки.Така става по - богата и различна плънката.
      Поздрави !

      Изтриване