НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 ябълки
1 малък батат
2 дюли
парче тиква
фруктоза - 3 - 4 с.л./ за плънката / и 2 с.л. за поръсване отгоре / по желание /
канела - 1 ч.л.
орехи - 1/2 ч.ч.
кори за баница Фамилия - 500 гр.
олио
Този тиквеник направих със задушена плънка макар,че в повечето случаи обичам плънката да е сурова и необработена.Бататът лесно потъмнява веднага след като се обели затова е добре веднага да се обработи.
Обелете и почистете тиквата, почистете ябълките и дюлята.Настържете на едрото ренде.Накрая обелете батата и го настържете и него.Смесете всичко в купа. В малка касерола сипете олио колкото да покрие дъното, добавете плънката и задушавайте с 1 каф. чашка вода докато всичко добре омекне и се изпари водата напълно.Снемете от огъня и добавете канелата,фруктозата и орехите.Разбъркайте.
Посипвайте леко с плънка две от корите и навивайте на руло.Разрежете на 3 равни части всяко руло и подреждайте в намазана с олио тавичка.Така процедирайте докато свършат всички кори.Отгоре леко напръскайте с вода рулцата.Печете тиквеника в предварително загрята силна фурна на 200 градуса до зачервяване.Извадете и леко охладете.По желание можете да наръсите с фруктоза / използвайте цедка /.
Много ми харесва интегрирането на дюла в тиквеника, Лени!Поздравления за вкусната рецепта!
ОтговорИзтриванеЛюси,
Изтриванедюлята и сладкия картоф придадоха един малко по - богат вкус.Аз винаги правя съчетание на тиква с друг плод обикновено това е ябълка.
Поздрави и усмивки !
Есенен разкош, Елена,
ОтговорИзтриванеСтрахотна комбинация за тиквеника,
звучи и изглежда много вкусно и ароматно.
Благодаря за чудесната идея и поздрави за теб!
Дианка,
Изтриванеесента е богат на плодове сезон, тиквата и ябълките са задължителни.Тази година имаме много ябълки, а малко тикви.Затова тук комбинирах в тиквеника за един по - богат аромат и вкус.
Поздрави !
Пак си добавила нещо свое - батат.
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванеправя тиквеника всеки път различен.Добявам различни плодове, стафиди или сушени червени боровинки.Така става по - богата и различна плънката.
Поздрави !