КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 22 април 2019 г.

Орехова паста с врабчови чревца и черен оман / Walnut paste with sparrows and black oman /






     Пастата от смлени орехи и зеленина е много вкусна и полезна за здравето.В този случай добавих врабчови чревца / звездица / и черен оман, който вече няколко години отглеждам в саксия.Звездицата е растение, което още в ранна пролет можем да използваме в менюто.Цветчетата са много дребни, бели на цвят, а листенцата са месести и тъмно или светло зелени.Много лесно можете да познаете това растение виждайки формата на цвета - звездичка.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

няколко листа черен оман
няколко стръка врабчови чревца / звездица /
1 ч.ч. смлени орехи до фин прах
сок от 1/2 лимон
вода около 150 - 200 мл.
1 щипка хималайска сол

    Измийте и нарежете на ситно зеленината.Смелете орехите в сухо състояние до фин прах.Към тях добавете лимоновия сок и на части добавяйте вода.Преценете каква гъстота на пастата желаете да получите.Ако добавите повече вода ще получите хубав орехов сос.Добавете зеленината и солта и хубаво разбъркайте.
   Използвайте пастата за гарниране на ястия, гарнитури, салати както и като добавка към пълнени зеленчуци.
         Приятен апетит !














Няма коментари:

Публикуване на коментар