КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 22 април 2019 г.

Горчица с разсол и мед /Mustard with salt and honey /

 


    Тази горчица направих по измислена от мен рецепта.Имах идея да вложа останала от туршия марината .Може да се ползва марината от туршия приготвена само със сол както и марината от кисели краставички.В зависимост от солеността количеството е различно затова е добре маринатата да се добавя на части и да се опитва.За омекотяване на вкуса добавих мед, може да се ползва и кленов сироп или агаве.Ако желаете да приготвите горчица в по - пикантен вариант добавете джинджифил, черен пипер или лют червен пипер.



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

горчица на прах / смлян бял синап / - 2 с.л. с връх
белени слънчогледови семки - 6 с.л. с връх
марината от туршия 100 - 150 мл.
зехтин или масло от гроздови семки - 2 - 3 с.л.
мед - 2 - 3 с.л. с връх
хималайска сол - 1 щипка
гореща вода - 100 мл.

     Смелете слънчогледовите белени семки в сухо състояние до фин прах.Залейте смленият синап на прах с горещата вода и оставете на топло за 12 часа.Добавете към тази смес беления слънчоглед на прах и всички останали съставки.Опитайте на вкус и ако е нужно добавете още мед или белен слънчоглед.Според гъстотата, която желаете да получите можете да добавите също така марината от туршия или мазнина.
      Съхранете готовата горчица в стъклен буркан с капак в хладилника.Употребете за гарниране на различни ястия, гарнитури, салати, хамбургери.
           Приятен  апетит !







Няма коментари:

Публикуване на коментар