КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 10 януари 2020 г.

Фава в суров вариант от зелен грах с чери домати / Fava in raw green pea variant with cherry tomatoes /





    Тази рецепта за фава в суров вариант приготвих със закупения от о.Лесбос зелен грах.Използвах за украса чери домати и маслини с червена чушка.Получи се вкусна и засищаща паста подходяща към сезонна салата през този сезон.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

200 грама суров белен и начупен грах за фава / хумос /
1 малка главичка червен лук
сок от 1/2 лимон
3 - 4 с.л. зехтин
1 щипка сол / по желание /

За украса :
чери домати
зелени маслини с червена чушка 
червен лук

   Залейте зърната на граха с вода докато ги покрие за 6 часа.Отлейте водата, промийте зърната в гевгир и смелете хубаво в пасатор или Нутрибулет заедно с лимоновия сок.Добавете към готовата паста зехтин и сол по желание и хубаво разбъркайте.
   Обелете и измийте лука, отрежете няколко полумесеца за украса, a  останалата част нарежете много на ситно.Добавете към пастата от зелен грах и хубаво разбъркайте отново.
  Преди да сервирате украсете пастата с чери домати, маслини и червен лук.Поднесете веднага след приготвянето и да Ви е сладко !
















2 коментара:

  1. О, суров грах не си представях, че може да се хапва:)
    Ели, ще разкажеш ли за пътешествието си?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      суров грах може да се консумира, не е проблем.Аз обикновено го консумирам съвсем млечен, но тук опитах да направя с този грах за фава суров вариант на хумос.
      Имам много подготвени материали както за Турция, така и за о.Лесбос, но за жалост не ми остава време за да публикувам от ангажименти.Напоследък пеенето ангажира цялото ми свободно време.Дано в скоро време намеря начин и публикувам подготвеното.
      Поздрави !

      Изтриване