КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 27 януари 2020 г.

Лютеница от сушени червени пиперки, сушени ябълки и круши / Chutney of dried red peppers, dried apples and pears /




  Обичам да приготвям лютеница от сушени червени пиперки и затова винаги, когато имам възможност закупувам по няколко пакета и от търговската мрежа.По нашия варненски край сушенето на пиперки е трудно поради голямата влага от морето.Дори  и в нашето село пиперките трудно се изсушават цели, най - добре е да се нарежат и да се изсушат на слънце.А цели се изсушават добре в дехидрататор.
    В тази рецепта комбинирах сушените пиперки със сушени ябълки и круши.Получи се прекрасна, много вкусна сурова лютеница, която може да се използва от всички хора страдащи от болки в стомаха и червата.Не съдържа никакви допълнителни остри подправки и захар.Лесна и много вкусна,чудесна за гарниране на ястия, салати, сосове.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

100 грама сушени червени пиперки
100 грама сушени ябълки и круши / смес /
1/2 връзка магданоз
1 щипка сол / по желание - морска или хималайска /
3 - 4 с.л. зехтин

   Залейте сушените пиперки и плодовете с вода в купа за 6 часа.Отцедете от водата и хубаво смелете в нутрибулет или пасатор.Винаги при смилането добавям и част от водата, която съм използвала за накисването.Трябва да получите фина и гъста смес подобна на лютеница затова добавяйте водата задължително на части до желаната от вас гъстота.Овкусете с нарязан много ситно магданоз, сол / по желание / и зехтин.
    Приятен апетит !







Няма коментари:

Публикуване на коментар