НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ / 2 - 3 порции /:
2 домата
1 малка глава червен лук
1 червена камба
1 жълта камба
1 зелена камба
10 - 15 зелчета от брюкселско зеле
1 щипка сол
сок от 1 лимон
5 - 6 с.л. зехтин
Нарежете на ситно червения лук, доматите - на парчета, а камбите - на тънки лентички.Измийте и почистете брюкселското зеле като отрежете част от пънчето и ако е необходимо премахнете част от връхните листенца.Моето брюкселско зеле беше много хубаво и прясно и се наложи само на 1 - 2 зелчета да премахвам връхни листенца.Разрежете всяка малка зелка на 2 или 4 части.
Всички зеленчуци поставете в купа, овкусете със зехтин, лимонов сок и сол - по желание.Хубаво разбъркайте и поднесете веднага след приготвянето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар