КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 6 януари 2020 г.

Фава в суров вариант / Fava in the harsh version /






  Вече споменах,че името фава е име на ястие, а не на определен вид зърно.Фава - това са олюшени и разцепени, подготвени за приготвяне на хумос зърна.За фава могат да Ви продадат в Гърция зърна от грах, бакла, леща, фасул или нахут.Аз закупих зелен грах и някакъв вид леща за фава от остров Лесбос, който есента посетих.
   Тази рецепта е за фава в сурово състояние със сушени домати и магданоз.


НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

200 грама сурова фава / гръцка леща или грах , нахут, боб /
сок от 1 лимон
3 - 4 с.л. зехтин
1/2 глава червен лук
сушени домати - 1 шепа
1/2 връзка магданоз / само зелената част без дръжките /
1 щипка сол

   Залейте белените и подготвени за хумос зърна с вода докато набъбнат добре.Отлейте водата като запазите малка част от нея в случай,че е необходима за смилане.Към суровата фава добавете сок от лимон и смелете хубаво в пасатор или Нутрибулет.При необходимост добавете и част от водата от накисването.Овкусете с магданоз, сол, зехтин, ситно нарязани сушени домати и хубаво разбъркайте.
   Суровата фава сервирайте украсена с червен лук, сушени домати  и да Ви е сладко !






Няма коментари:

Публикуване на коментар