КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 3 февруари 2020 г.

Две идеи с брюкселско зеле в суров вариант / Two ideas with Brussels sprouts in raw version /






САЛАТА СЪС СПАНАК, БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ И ДОМАТИ

2 розови домата
2 шепи пресен спанак
2 шепи червена салата ЛОЛО РОСО
2 шепи зелена салата ЛОЛО РОСО
7 - 8 броя малки брюкселски зелчета
2 зелени пиперки
сок от 1 лимон
5 - 6 с.л. зехтин
1 щипка хималайска сол / по желание /

    Измийте зеленината / спанак и салати / и я нарежете на тънки ивички или накъсайте с ръце.Почистете брюкселското зеле като отрежете леко кочанчето и премахнете връхните листа ако е необходимо. Срежете всяко зелче на две по дължина.Нарежете на ивички зелените пиперки, доматите - на парчета.
   Поставете всички продукти за салатата в купа, овкусете със зехтин, лимонов сок и по желание 1 щипка сол.Хубаво разбъркайте и поднесете веднага след приготвянето .
    Приятен апетит !











ТАРТА ОТ ОВЕС С МАКОВО СЕМЕ  И ГАРНИТУРА ОТ БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ И ДОМАТИ


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

250 - 300 грама белен овес
3 - 4 с.л. с връх маково семе
1/2 връзка магданоз
1 - 2 с.л. зехтин

За гарниране :

домат
брюкселско зеле
сок от 1 лимон
зехтин
кленов сироп

   Залейте беления овес с вода докато го покрие за 6 - 8 часа.Отлейте водата и оставете на стайна температура докато покълне.Моят овес не покълва затова го използвам само накиснат във вода.След като хубаво го отцедите от водата го смелете 1 - 2 пъти в пасатор или машинка за мелене на месо.Овкусете сместа със ситно нарязан магданоз, 2 с.л. маково семе, зехтин и 1 щипка сол / по желание /.Хубаво разбъркайте и оформете с помощта на опаковка за еднократна употреба тарта . Внимателно обърнете върху поднос или чиния.
  За гарниране използвах почистено от връхните листенца брюкселско зеле, с леко отрязана част от кочанчето.Зелето овкусих със сок от лимон, кленов сироп и зехтин / на вкус /.
    Поднесете веднага след приготвянето и да Ви е сладко !















Няма коментари:

Публикуване на коментар