Преди няколко дни закупих много нежни и малки тиквички - прекрасни за консумация в сурово състояние.Реших да направя една вкусна салата с листа от басела и лимоново - маслен сос.Баселата в случая използвах само за декорация, но нейните листа могат и да се нарежат и комбинират и с други зеленчуци.При липса на басела използвайте спанак.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 малки тиквички
6 - 8 листа от басела
сок от 1 лимон
5 - 6 с.л. зехтин
лимонова кора
Подгответе продуктите като нарежете почистените в двата края тиквички без да ги белите с уред на тънки и фини кръгчета.Настържете лимоновата кора.
В малък съд смесете зехтина, кората от лимон и лимоновия сок и хубаво разбъркайте.Полейте със сместа тиквичките и много внимателно ги прехвърлете с лопатка една върху друга така,че да се овкусят без да се начупят.Нарежете баселата на тънки ивици или я използвайте само за украса на подготвената вече салата.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар