КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 20 ноември 2020 г.

Пюре от тиква, ябълки и мандарини / Pumpkin puree, apples and tangerines /

 




    Тази година имаме много ябълки и тикви.Съчетах това пюре със сок от мандарини, с които разполагах в момента.Получи се чудесен вкус и аромат.Ябълките бяха по - кисели както и мандарините затова за подслаждане на пюрето използвах кафява захар МУСКОВАДО.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 голяма тиква цигулка

10 - 12 зелени ябълки

сок от 15 - 20 мандарини

кафява захар МУСКОВАДО

вода -  количество, което покрива половината от продуктите

     Почистете и нарежете тиквата на кубчета.Сложете я в тенджера, залейте я с вода и варете на умерен огън до полуомекване.Добавете сока от мандарини , почистените , обелени и нарязани ябълки и варете до пълно омекване на всички продукти.Когато тиквата и ябълките са напълно сварени ги пасирайте с пасатор.В зависимост от количеството на водата и сока от мандарина ще получите пюре или нектар.Така,че преценете какво количество течност да добавите.Аз предпочетох да не правя гъсто пюре.Течността при мен беше достатъчна за да получа продукт малко по - гъст от нектар.

    Горещото пюре насипете в предварително добре измити и стерилизирани за 30 минути стъклени буркани, добавете по 2 с.л. захар МУСКОВАДО  и хубаво запечатайте.Стерилизирайте 30 - 40 минути от момента на завиране.

         Приятен апетит !












Няма коментари:

Публикуване на коментар