Пак чой е китайски зеленчук подобен на зелето.Листата са зелени, а кореновата част - бяла.Вкусът е подобен на този на зелето и всички зимни кореноплоди.Подходящ е за сурова консумация, може да се задушава и приготвя по същия начин както всички зелеви култири.
Необходими продукти :
2 - 3 броя пак чой / само зелените листа /
1 - 2 червени пиперки капии
1 голяма глава червен лук
1 голяма краставица
3 - 4 розови домата
зехтин и сол на вкус
лимонов сок от 1 лимон - по желание
Нарежете почистените и добре измити зеленчуци във форми по желание - червения лук на ивички, краставиците на полумесеци, доматите - на парчета.Пак чоят измих и почистих, нарязах само крехките зелени листа.Останалата част от зеленчука ще използвам за задушаване.
Смесете всички продукти за салатата в купа, овкусете с дресинга, разбъркайте и веднага сервирайте.
Приятен апетит !
Опитах го преди време, мисля, че тогава го задушавах, допадна ми. Много свежа салатка. Поздрави, Ели!
ОтговорИзтриванеКате,
ОтговорИзтриванене съм много очарована от този зеленчук, но го използвам от време на време.Твърдички са зелените листа и бялата част на зеленчука.Може би е по - подходящ за задушаване отколкото в сурово състояние.
Поздрави , бъдете здрави !