НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 пакет точени кори на сач или турски - 3 броя
тахан
орехи
2 с.л. с връх рожково брашно
1 ч.л. с връх канела
Тези банички се приготвят много лесно с готови точени турски кори и кори, които са предназначени за приготвяне на тестени изделия на сач.Използвах леко запечени кори за сач, които се навиват и запичат на фурна като охлюв.
Таханът, който ще използвате можете да разредите с 1 - 2 с.л. вода ако е много гъст.Отделно се приготвят кафявата захар, орехите / счукани или смлени по - едро / и рожковото брашно. В един съд се смесват рожковото брашно, канелата и орехите и се разбъркват.Всяка точена кора се разрязва на 2 части и се намазва с тахана с четка.Поръсва се с канела, орехи и рожково брашно.Отгоре леко се наръсва с кафява захар.Навива се на руло, а след това - на охлюв.
Получават се 6 броя охлюви от 3 кори, които се подреждат върху намазана с мазнина хартия за печене.Отгоре леко намазваме всеки охлюв със смес от 1 с.л. мазнина и 1 с.л. вода.Печем до зачервяване около 15 минути на 180 градуса .
След като извадим от фурната леко напръскваме с вода и завиваме с кърпа.Да Ви е сладко !
Ето ги и баничките с тахан. Много хубава идея, Ели!
ОтговорИзтриванеСигурна съм, че комбинацията е много вкусна.
Поздрави!
Или,
ОтговорИзтриванечудесни са баничките, при това много лесни за приготвяне.Честити и благословени празнични дни.Днес е Рождество Христово по стар стил и Ивановден по нов стил.Да са живи и здрави всички !
Изглеждат вкуснички!
ОтговорИзтриване