КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 4 януари 2021 г.

Банички с тахан, рожково брашно, кафява захар и орехи / Patties with tahini, carob flour, brown sugar and walnuts /







НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 пакет точени кори на сач или турски - 3 броя

тахан

орехи

2 с.л. с връх рожково брашно

1 ч.л. с връх канела

    Тези банички се приготвят много лесно с готови точени турски кори и кори, които са предназначени за приготвяне на тестени изделия на сач.Използвах леко запечени кори за сач, които се навиват и запичат на фурна като охлюв.

   Таханът, който ще използвате можете да разредите с 1 - 2 с.л. вода ако е много гъст.Отделно се приготвят кафявата захар, орехите / счукани или смлени по - едро / и рожковото брашно. В един съд се смесват рожковото брашно, канелата и орехите и се разбъркват.Всяка точена кора се разрязва на 2 части и се намазва с тахана с четка.Поръсва се с канела, орехи и рожково брашно.Отгоре леко се наръсва с кафява захар.Навива се на руло, а след това - на охлюв.

   Получават се 6 броя охлюви от 3 кори, които се подреждат върху намазана с мазнина хартия за печене.Отгоре леко намазваме всеки охлюв със смес от 1 с.л. мазнина и 1 с.л. вода.Печем до зачервяване около 15 минути на 180 градуса .

След като извадим от фурната леко напръскваме с вода и завиваме с кърпа.Да Ви е сладко !






















3 коментара:

  1. Ето ги и баничките с тахан. Много хубава идея, Ели!
    Сигурна съм, че комбинацията е много вкусна.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Или,
    чудесни са баничките, при това много лесни за приготвяне.Честити и благословени празнични дни.Днес е Рождество Христово по стар стил и Ивановден по нов стил.Да са живи и здрави всички !

    ОтговорИзтриване