Канадската леща е по - дребна, с малко по - различни на външен вид зърна, но също много вкусна.Подходяща е за приготвяне на супи, яхнии, хумос както и на блатове за пици или рула.Приготвих от нея вкусна зимна яхния с кореноплоди - лесно и много вкусно.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 купичка канадска леща
2 малки глави червен лук
1 голям морков
1 червена пиперка
парче корен целина
олио
сол - 1/2 с.л.
по 1 с.л. червен пипер и чубрица
2 литра вода
За сервиране :
счукан чесън с ябълков оцет
Нарежете всички зеленчуци на ситно и заедно с почистената и измита леща ги поставете в тенджера.Залейте с вода и струйка мазнина и варете на умерен до тих огън до пълно омекване на продуктите.Когато всички продукти са напълно омекнали добавете солта и поподправките и варете още 15 минути.
Сервирайте лещата топла или студена с добавка на счукан чесън и оцет и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар