Тази супа от червена леща направих по рецепта на приятелката ми Павлина.Супата се приготвя по класическия начин.Разликата е в подправката, която е само пресен копър.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ / 6 порции / :
червена леща 1 ч.ч. / 250 грама /
1 глава кромид лук
1 морков
парче корен целина
парче пащърнак
зехтин
1 ч.л. хималайска сол
1 връзка пресен копър
Измийте хубаво лещата и я сложете в тенджера с 11/2 литра вода.Варете на силен огън докато започне да се образува пяна.Намалете огъня и започнете да отпенвате.След като пяната е напълно премахната добавете ситно нарязания лук и кореноплодни зеленчуци.Варете на тих огън до готовност.Накрая добавете солта и зехтина и варете още 5 минути.Леко охладете преди да сервирате.
Пъръсете копъра, разбъркайте и сервирайте в купички.
Приятен апетит !
Страхотно, ще опитам някой път, обичам копър.
ОтговорИзтриване