КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 29 ноември 2021 г.

Супа от червена леща с копър / Red lentil soup with dill /

 


   Тази супа от червена леща направих по рецепта на приятелката ми Павлина.Супата се приготвя по класическия начин.Разликата е в подправката, която е само пресен копър.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ / 6 порции / : 

червена леща 1 ч.ч. / 250 грама /

1 глава кромид лук

1 морков

парче корен целина

парче пащърнак

зехтин 

1 ч.л. хималайска сол

1 връзка пресен копър

   Измийте хубаво лещата и я сложете в тенджера с 11/2 литра вода.Варете на силен огън докато започне да се образува пяна.Намалете огъня и започнете да отпенвате.След като пяната е напълно премахната добавете ситно нарязания лук и кореноплодни зеленчуци.Варете на тих огън до готовност.Накрая добавете солта и зехтина и варете още 5 минути.Леко охладете преди да сервирате.

   Пъръсете копъра, разбъркайте и сервирайте в купички.

       Приятен апетит !













 








1 коментар: