Това е кафяв фасул, който моята баба навремето често готвеше и засяваше в градината.Много е вкусен особено ако се вари в малко вода и на бавен огън.Варя го само с глава кромид лук, нарязана на ситно.Подправям с чубрица и джоджен.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 купичка кафяв фасул
1 голяма глава кромид лук
1 ч.л. с връх хималайска или морска сол
1 с.л. чубрица
1 с.л. сух джоджен
струйка зехтин / по желание /
Измийте фасула хубаво под течаща вода и го залейте с нова вода докато го покрие в купа.Така престоява около 12 часа за да удвоят размера си зърната.След това отново измийте фасула и го кипнете в малко вода.Отлейте водата и залейте с нова студена вода 3 - 4 см. над нивото на зърната.Когато водата кипне оберете пяната, добавете ситно нарязания кромид лук и намалете огъня до минимум.Варете до пълна готовност на зърната.При нужда в случай, че зърната не са напълно омекнали добавете малко гореща вода.Накрая когато фасула е сварен добавете солта, подправките и зехтина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар