КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 15 март 2023 г.

Постна супа с коренчета от копър , микс от семена и праз лук / Lean soup with fennel roots, mix of seeds and leeks /

 



         Тази супа направих с прекрасни свежи коренчета от копър.Обичам корените и правя от тях заготовки за зимата, сушени корени или ги използвам пресни.В този случай използвах коренчета от 4 връзки копър и 1/2 връзка зелен пресен копър.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

3 малки моркова

3 малки пащърнака

1 голям стрък праз лук

4 връзки коренчета от копър

1 малка глава целина

1,200 литра вода

1/2 връзка пресен копър

зехтин

1 ч.л. хималайска или морска сол

сок от 1 лимон

За гарниране :

5 - 6 стръка пресен копър, смес от смляно ленено семе, белен слънчоглед, сусам и тиквено семе , зехтин

    Почистете кореноплодите и ги нарежете на ситно.Нарежете на ситно и зеления копър и праз лука.Сложете водата да заври и добавете зеленчуците и солта.Варете на умерен огън 20 - 25 минути.Когато зеленчуците са напълно омекнали свалете супата от огъня.Добавете зехтина и оставете леко да се охлади.Пасирайте част от супата и добавете към останалата непасирана част.Накрая добавете пресния копър , сок от 1 голям лимон и разбъркайте.

   Сервирайте супата топла и гарнирайте с микс от семена, струйка зехтин и стръкчета пресен копър.

                   Да Ви е сладко !

    











Няма коментари:

Публикуване на коментар