Тази супа направих с прекрасни свежи коренчета от копър.Обичам корените и правя от тях заготовки за зимата, сушени корени или ги използвам пресни.В този случай използвах коренчета от 4 връзки копър и 1/2 връзка зелен пресен копър.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
3 малки моркова
3 малки пащърнака
1 голям стрък праз лук
4 връзки коренчета от копър
1 малка глава целина
1,200 литра вода
1/2 връзка пресен копър
зехтин
1 ч.л. хималайска или морска сол
сок от 1 лимон
За гарниране :
5 - 6 стръка пресен копър, смес от смляно ленено семе, белен слънчоглед, сусам и тиквено семе , зехтин
Почистете кореноплодите и ги нарежете на ситно.Нарежете на ситно и зеления копър и праз лука.Сложете водата да заври и добавете зеленчуците и солта.Варете на умерен огън 20 - 25 минути.Когато зеленчуците са напълно омекнали свалете супата от огъня.Добавете зехтина и оставете леко да се охлади.Пасирайте част от супата и добавете към останалата непасирана част.Накрая добавете пресния копър , сок от 1 голям лимон и разбъркайте.
Сервирайте супата топла и гарнирайте с микс от семена, струйка зехтин и стръкчета пресен копър.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар