Тази тиква направих печена във фурната.Различна е заливката, която използвах.Бях закупила преди време от Турция сос / петмез / от рожкови и реших да го използвам за този десерт.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 голяма тиква цигулка
2 ябълки
2 дюли
100 мл. вода
сос / петмез / от рожкови
ситно смлени тиквено семе, белен слънчоглед, сусам и ленено семе / в равни части /
Измиваме ябълките, срязваме на 4 и почистваме семето.По същия начин почистваме и дюлите.Тиквата измиваме, срязваме на кръгове и почистваме семето.Семенната част режем на 4 - 5 парчета.Печем плодовете върху хартия за печене.При нужда поливаме с малко вода за да омекнат дюлите и тиквата напълно.Когато плодовете са готови и леко запечени ги изваждаме и оставяме да изстинат.
Сервираме плодовете в плато или чиния, поръсваме с ядките и семената и гарнираме с рожковия сос / петмез /.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар