ЧЕСТИТ ПРАЗНИК КРЪЩЕНИЕ ГОСПОДНЕ ПРИЯТЕЛИ ! ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ ! СЪС ЗДРАВЕ ДА СИ НОСЯТ ИМЕТО !
Тази разядка направих по рецептата на Донка Зарева от книгата " Сезонна кухня ". Използвах козе крема сирене вместо извара. Промених малко рецептата като използвах 2 цвята крема сирене - без подправки и с червен пипер.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
250 грама крема сирене
3 - 4 с.л. олио или зехтин
1/2 ч.л. смес сладък и пушен червен пипер
2 скилидки пасиран чесън
СМЕС БЕЗ ПОДПРАВКИ :
150 грама крема сирене
3 ч.л. олио или зехтин
За декорация : листа зелена салата, орехови ядки, маслина, черен пипер
Смесете олиото / зехтина / с червения пипер, хубаво разбъркайте и добавете крема сиренето.Разбийте сместа до пухкав крем заедно с чесъна. Разбийте крема сиренето с олиото / зехтина / за втората смес до пухкав крем.
В плато оформете бялата смес като коремче на таралежа.Отгоре насипете сместа с червения пипер.Оформете тялото на таралежчето и лицето.Зрънца черен пипер използвайте за очички, маслина - за муцунка.Орехови ядки набодете като бодли.
Нарежете на тънки ивички зелената салатка и декорирайте " полянката " около таралежа.Като зеленина може да се използват и нарязани на ивички печени зелени пиперки.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар